Reacties van cursisten op mijn lessen

Marlous Felix is docent Kunst bij Scope scholengemeenschap te Alpen aan de Rijn en tevens deelnemer aan mijn cursus schilderen. Zij heeft een nieuwsbrief geschreven voor haar school.

Marlous Felix 14-6-2021

Workshop linosnede

Ik volgde een cursus linosnede bij Reinoudt. Je weet niet precies wat je moet verwachten en daarom redelijk onbevangen gegaan. Het is een mooie ervaring. Het helpt je een drempel overwinnen om vaker met dit materiaal te werken. Omdat je met een klein groepje bent (twee) krijg je een hele persoonlijke benadering gericht op jouw specifieke vraag. Je gaat aan de slag met een bus vol materialen, zodat je alles goed bij de hand hebt. Reinoudt voegt steeds een element toe in zijn workshop. Voorbeelden, nieuwe mogelijkheden, variaties, tips en materialen helpen je om onder deskundige begeleiding (soms even `leiding’ bij dreigend vastlopen of onhandig materiaalgebruik).

Na een voortreffelijk verzorgde lunch hebben we nog paar uur flink doorgewerkt en kijk ik terug op een inspirerende workshop.

Hans Malschaert 16-4-2021

Workshop droge naaldetsen

De workshop is mij hartstikke goed bevallen. Je merkt dat Reinoudt jarenlange ervaring heeft in het lesgeven aan een divers publiek. Je voelt je meteen op je gemak. Zowel beginners als gevorderden kunnen veel bijleren. In een klein groepje (max 2 a 3 personen) krijg je alle aandacht. De lunch is prima, de katten zijn lief en ondeugend. De entourage is echt op z’n kunstenaars. Je kijkt je ogen uit in zowel het atelier als onderweg naar het atelier toe op de vierde verdieping. Het volgen van de etsworkshop was voor mij kennismaken met een voor mij totaal nieuwe wereld van creatief bezigzijn. Droge naaldetsen is leuk! Ik heb er een nieuwe hobby bij.

Rosien Galis 9-4-2021

Workshop linosnede

Een leerzame eerste paasdag.

Sinds een jaar ben ik thuis bezig met het maken van lino’s. Na een tijdje merkte ik dat ik behoefte kreeg aan professionele uitleg en natuurlijk de ‘tips & tricks’. Ik dacht door mijn ervaring al veel te weten maar vanaf het eerste moment heb ik nieuwe dingen geleerd. Reinoudt is een innemende en kundige kunstenaar die duidelijk alles uitlegt op een prettige en ongedwongen manier. Geen ellenlange verhalen maar hup aan het werk en op het juiste moment staat hij naast je om je verder te helpen. Ik zou iedereen een workshop of cursus bij Reinoudt kunnen aanraden.

Mayke Merkx 7-4-2021

De schilderlessen bij Reinoudt zijn in klein groepsverband. Ik vind het prettig dat Reinoudt de cursist voorop stelt, hij geeft namelijk advies dat aansluit bij de wensen ten aanzien van je persoonlijke ontwikkeling en voorkeuren en materiaal handhaving.
Reinoudt zorgt tijdens zijn lessen voor een prettige sfeer zodat zowel beginnelingen als gevorderden zich op hun gemak voelen en zich vrij voelen om elkaar van feedback en tips te voorzien.

Selma 17-2-2020

“Ik heb nu met veel plezier alweer 1,5 jaar schilderles bij Reinoudt! Reinoudt heeft verstand van zaken en geeft op een prettige manier tips op je eigen niveau. Daarnaast vind ik het een groot voordeel dat de groepen kleinschalig zijn (met max 4 personen les) en je de vrijheid hebt om te schilderen wat je zelf wilt qua onderwerp, stijl en materiaal. Tenslotte heeft Reinoudt humor en een brede muzieksmaak waardoor de lessen extra gezellig zijn! Kortom zeer leuke schilderlessen voor zeer redelijke prijs! ”

Susanne 12-8-2019

Schilderen bij Reinoudt is een wekelijks feestje. Muziekje erbij, poesjes om te knuffelen en heel deskundige begeleiding op elk nivo en naar elke smaak. Beslist een aanrader!

Charline Sangers 27-10-2018

Ik ervaar de schilderslessen bij Reinoudt als gemoedelijk en inspirerend. De groepjes zijn klein, er is geen druk om te presteren, Reinoudt denkt graag mee en hij heeft altijd nuttige feedback waar je iets mee kan.

R. Albrecht 1-3-2018

Op geheel eigen wijze ..

Ik heb een aantal x een serie schilderlessen gevolgd bij Reinoudt. Hij werkt in kleine groepjes, bij ons waren er steeds max. 4 mensen. Reinoudt inspireert, heeft veel kennis, en geeft iedereen de ruimte om op zijn/haar eigen manier, niveau, stijl en methode te werken. In onze laatste groep was 1 cursist aan het tekenen, een ander bezig met groot vrij schilderwerk, een ander met een stilleven en ik met een klein schilderijtje n.a.v. een foto die ik een keer gemaakt had. Reinoudt is een hele fijne docent!

Odette 17-5-2017

Ontplooiing

Het is aangenaam verpozen tijdens Reinoudt’s cursus: een docent met een flinke dosis humor, kennis, ervaring, enthousiasme, die zich gesteund weet door twee bevallige feline assistentes en zijn geoutilleerde kunstbibliotheek en zorgdraagt voor een fenomenale muzikale omlijsting en gezellige en inspirerende cursisten.

Margriet 29-12-2016

Veel plezier en nog veel leren ook

Inspirerend

Ik heb jaren geschilderd bij Reinoudt en dat was ‘mijn’ moment in de week. Heerlijk om een ochtend (toen) voor mezelf te hebben en bezig te zijn met beelden, kleur en vormgeving. In het atelier staat een schat aan kunstboeken waar Reinoudt bronnen voor inspiratie uithaalt die passen met waar je mee al zoekend bezig bent. Zijn brede kennis over materialen en technieken is altijd paraat. En natuurlijk de koffie, thee en muziek om het af te maken. Een aanrader!

Nies 6-8-2016

Schilderen

Ik heb zelf ruim vier jaar lessen bij Reinoudt gevolgd. Ik heb bij meerderen lessen gevolgd, maar bij Reinoudt ‘blijven hangen’. Ik vind dat Reinoudt een erg prettige manier van les geven heeft. Voor mij was het belangrijk vooral m’n eigen ding te kunnen doen en daar geeft Reinoudt zeker de ruimte voor. Hij geeft goede tips en geeft de juiste sturing. Daarbij is Reinoudt ook altijd in voor een gezellig praatje en heb ik er veel van geleerd!

Marlou 7-7-2016

Lessen

Reinoudt = Vrijheid en inspiratie

Een aantal jaren geleden heb ik les bij Reinoudt gevolgd. De klim naar het atelier helemaal boven was de moeite waard. Er was muziek en koffie en het schilderen was dan wat het moet zijn: een moment van plezier en creatie met hulp en advies van Reinoudt. De kat van Reinoudt patrouilleerde toen regelmatig in het atelier en keek erg kritisch naar de producties van de leerlingen. Het was gezellig.

Danielle 1-6-2016

Erg leuke lessen met duidelijke tips, verwijzingen en uitleg van werken van (mij) bekende en minder bekende schilders, enthousiasme en eerlijke feedback… mooie locatie op ruime zolder….. kleine groep zorgt voor veel tijd voor iedereen…. en….heel veel goede muziek!

Remko 30-5-2016

In 2011 ben ik begonnen les te nemen bij Reinoudt, die toen min of meer mijn buurman was. Out of the blue begon ik te schilderen, acryl op doek… Reinoudt gaf mij daarin volledige vrijheid, maar binnen die vrijheid wees hij me op van alles en nog wat, toonden diverse mogelijkheden, manieren van werken, en zette me onwillekeurig aan het denken… een superfijne en ook super aardige en gezellige leraar… ik denk er met heel veel plezier aan terug!

Frido 29-5-2016

Leerzaam en erg gezellig!

De lessen bij Reinoudt waren erg leerzaam en elke week even leuk. Fijne kleine groep waardoor er veel persoonlijke aandacht was. Helaas moest ik stoppen omdat ik naar een andere stad ben verhuisd. Gelukkig heb ik een aantal mooie schilderijen om aan de lessen terug te denken!

Stella 29-5-2016

Leerzaam en leuk!

De lessen bij Reinoudt heb ik als erg plezierig ervaren. Doordat Reinoudt van verschillende technieken veel verstand heeft, is de cursus veelzijdig. Hij heeft me veel geleerd over ‘mijn’ techniek (aquarel) en gaf me het zetje wat ik nodig had om vrijer te gaan schilderen. De lessen zijn vrij en gezellig, en er is veel ruimte voor eigen inbreng.

Fleur 28-5-2016