Cursussen en workshops

Altijd al willen tekenen of schilderen?

Ik verzorg elke woensdagmiddag van 13.30 – 15.30, dinsdagavond en woensdagavond van 20.00 – 22.00 schilder- (acrylverf, aquarelverf, olieverf op waterbasis, traditionele olieverf mits rekening gehouden wordt met 1 restrictie, de penselen en palet moeten de cursisten bij hun thuis schoonmaken met terpentine/terpentijn en ecoline) en/of tekenlessen (kleurpotlood, potlood, houtskool, softpastel, Oostindische inkt, oliepastel en gemengde technieken.) in een kleine groep van maximaal 4 deelnemers. Voordeel is, dat een ieder veel persoonlijke aandacht en individuele begeleiding krijgt binnen een groep. Het niveau verschilt van beginnend tot en met gevorderd. Keuze uit figuratief of abstract. Het zijn lesblokken van 5 lessen. Per les zijn de kosten € 25,00 exclusief materiaal. Een proefles behoort tot de mogelijkheden eveneens € 25,00. Plaats van handelen Utrecht in de wijk Zuilen, vrij parkeren.
Is reizen een bezwaar, dan is het ook mogelijk om individueel les te krijgen bij u thuis in uw eigen atelier.
Wilt u iemand of meerderen mensen creatief verrassen. Ik verzorg tevens workshops in het weekend of op maandag en donderdag voor maximaal 6 personen.
Mocht u interesse hebben een les bij mij te volgen, neem gerust contact op via mijn mailadres: re******@ca****.nl

Naast, dat ik algemene schilder- en tekenlessen geef, geef ik ook themaworkshops:

– Schilder- en/of tekenworkshop voor een dagdeel, dat kan in de ochtend, middag of avond. De workshop omhelst 3 uur. De workshop zou kunnen plaatsvinden op een zaterdag, zondag, maandag of donderdag. Schilderen, zou kunnen bestaan uit de volgende materialen, acrylverf, olieverf, aquarelverf of combinaties van materialen. Tekenen zou kunnen bestaan uit grafietpotlood, kleurpotlood, aquarelpotlood, oliepastel, softpastel, Oostindische inkt of combinaties van materialen. De kosten zijn € 60,00. Dit is inclusief onbeperkt gebruik van alle materialen, die bij deze techniek komen kijken en een tussentijdse lunch. De workshop gaat door bij minimaal 2 deelnemers en maximaal 4 deelnemers. Er is ook een mogelijkheid om deze workshop extern te geven en dat kan dan voor meerdere personen.

– Schilder- en/of tekenworkshop voor een dag. De workshop is van 10.00-15.00. De workshop zou kunnen wezen op een zaterdag, zondag, maandag of donderdag. De kosten zijn € 100,00. Dit is inclusief onbeperkt gebruik van alle materialen, die bij deze techniek komen kijken en een tussentijdse lunch. De workshop gaat door bij minimaal 2 deelnemers en maximaal 4 deelnemers. Er is ook een mogelijkheid om deze workshop extern te geven en dat kan dan voor meerdere personen.

– De mogelijkheden en onmogelijkheden van de droge naald etstechniek. Dit is een etstechniek, die praktisch veilig ook thuis met eenvoudige middelen kan uitgevoerd worden. Droog staat voor, dat je geen gebruik maakt van salpeterzuur om lijnen in het etsplaatje te etsen. Je doet het rechtstreeks met een etsnaald op een plaatje. Dit kan wezen van wat dikker plastic of metaal. Met deze techniek, kan je daardoor meerdere oplages maken. Je kan werken zowel in zwart-wit als kleur.
Droge naald etstechniek kent een lange traditie. De beroemde etsers van de zeventiende eeuw hebben al met de droge naald bepaalde delen in hun koperplaten opgewerkt en gecorrigeerd. Als afzonderlijke artistieke werkwijze werd de droge naald vaker beoefend tegen het einde van de negentiende eeuw, bijvoorbeeld door James McNeill Whristler en Auguste Rodin.
In Engeland noemt men de techniek drypoint, in Frankrijk pointe sèche en in Duitsland Kaltnadelradierung.
De workshop is van 10.00-15.00. De kosten zijn € 100,00. Dit is inclusief onbeperkt gebruik van alle materialen, die bij deze techniek komen kijken en een tussentijdse lunch. De workshop gaat door bij minimaal 2 deelnemers en maximaal 3 deelnemers. Er is ook een mogelijkheid om deze workshop extern te geven en dat kan dan voor meerdere personen.

– Workshop lino-linoleumsnede. Het thema is: De wonderlijke wereld van de lino-linoleumsnede. De linosnede of linoleumsnede is een hoogdruktechniek waarbij een afbeelding wordt uitgesneden uit een stuk linoleum. De techniek is te vergelijken met de houtsnede. Omdat het snijden in de plaat linoleum makkelijker is – het materiaal is zachter – kunnen vloeiender lijnen ontstaan, maar een linosnede is doorgaans wat grover van tekening. Daardoor is hij beter dan de houtsnede geschikt voor grotere vlakken en grote formaten. De drukvlakken zijn gladder en missen de nerftekening van het hout. Je kan zowel afdrukken maken in kleur als zwart-wit.
Van een linosnede kunnen vele honderden afdrukken gemaakt worden voordat het linoleum is versleten, dus je kan deze techniek gebruiken om uitnodigingen te maken of bijvoorbeeld Kerstkaarten. Het is makkelijk thuis te doen en het is een techniek die, niet schadelijk is voor jezelf of het milieu.

De workshop is van 10.00-15.00. De kosten zijn € 100,00. Dit is inclusief onbeperkt gebruik van alle materialen, die bij deze techniek komen kijken en een tussentijdse lunch. De workshop gaat door bij minimaal 2 deelnemers en maximaal 3 deelnemers.

Je kan hierbij intekenen op 3 onderdelen:

1.   Workshop voor beginners: hier leer je de basis van het linosnede, zwart-wit afdrukken en eenvoudige meer kleurenafdrukken maken.

2.   Workshop voor gevorderden deel 1: hier leer je ingewikkeldere meer kleurenafdrukken te maken.

3.   Workshop voor gevorderden deel 2: speelse technieken binnen linosnede.

Er is ook een mogelijkheid om deze workshop extern te geven en dat kan dan voor meerdere personen.

– Workshop cyanotype. Het cyanotype (van het Oudgriekse – ku’enos, “donkerblauw” + – t-pos, “mark, impression, type”) is een langzaam reagerende, fotografische drukformule die gevoelig is voor ultraviolet licht. Na blootstelling aan ultraviolet licht, wordt het lichtgevoelige gemaakte papier ontwikkeld door in koud stromend water te wassen. De delen die worden blootgesteld aan ultraviolet worden blauw. Dit geeft de print zijn typische blauwe kleur. De blauwe kleur wordt donkerder bij het drogen. De afdruk die wordt gebruikt voor kunst als monochrome beeldvorming. Je maakt geen gebruik van een doka. Je werkt in het daglicht en je maakt gebruik van het daglicht om de afdruk te maken.

De workshop is van 10.00-15.00. De kosten zijn € 100,00 voor de beginners workshop en € 110,00 bij de gevorderden workshop. Dit is inclusief onbeperkt gebruik van alle materialen, die bij deze techniek komen kijken en een tussentijdse lunch. De workshop gaat door bij minimaal 2 deelnemers en maximaal 3 deelnemers.

Je kan hierbij intekenen op 2 onderdelen:

1.   Workshop voor beginners: hier leer je de basis van het cyanotype.

2.   Workshop voor gevorderden: hier leer je diverse variaties van het cyanotype.

-Softpastel- en/of oliepastelworkshop van een ochtend, middag of avond van 3 uur, deze zijn inclusief materialen exclusief lunch. De kosten zijn € 60,00.

-Grafietpotlood- en/of Oostindische inktworkshop van een ochtend, middag of avond van 3 uur, deze zijn inclusief materialen exclusief lunch. De kosten zijn € 60,00.

-Het leren opspannen van doeken, in dit geval linnen. We gaan 2 formaten doeken leren opspannen 40 cm x 50 cm en 60 cm x 80 cm met een kruis.  Na de workshop ga je dan ook naar huis met 2 formaten linnen doeken. De kosten zijn € 100,00. Dit is inclusief gebruik van alle materialen, die bij deze techniek komen kijken. De workshop gaat door bij 2 deelnemers. Tijdsduur plm. 2.30 uur.

Let wel alle prijzen zijn per persoon en inclusief BTW!

Atelier poes Pimmetje schildert mee.

donderdagavond4

donderdagavond3

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ja en soms wordt je afgeleid door de atelier poezen.

Atelier poes Sisi.

Atelier poes Marietje.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAAtelier poes Saartje †.

Lessen Kade ateliers

SANY0056
SANY0067

SANY0114

SANY0115

SANY0116

SANY0117
SANY0120
Workshop RIBW schilderen en fotografie

RIBW2

RIBW3

RIBW4

workshop1

workshop3

workshop7

workshop8

Workshop met Remko en zijn dochter Eva

DSC02300

DSC02302

DSC02305

Workshop Maryle en Wieneke

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

de twee kunstwerken te samen

Workshop Chris en Petra

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

de twee schilderijen te samen

Workshop Niels en Laura

DSC00551

DSC00566

DSC00664

Workshop Roy en Yvonne

2

7